BNNVARA - HOE ZIT DAT?

 BNNVARA - HOE ZIT DAT?

Sinds augustus vorig jaar zijn BNN en de VARA samen doorgegaan als BNNVARA. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen als één uitgesproken mediamerk. Bij BNNVARA maken we ons hard voor een vrije en sociaal rechtvaardige samenleving waarin iedereen mag meedoen. Met de energie, lef en humor die je gewend bent. En met de programma’s en presentatoren die bij ons passen. We maken programma’s als #BOOS, DWDD, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Sophie in de Mentale Kreukels en First Dates.

De verkozen leden die jou vertegenwoordigen, werken actief mee aan de koers van BNNVARA. Dat gebeurt nu nog met twee losse verenigingen: één voor BNN en één de VARA. De BNN Ledenraad en de VARA Verenigingsraad willen na de zomer ook graag samen door als één club. Zodat we jou straks als lid nog beter kunnen betrekken bij alles wat BNNVARA te bieden heeft. De ledenraad ziet erop toe dat de waarden van BNN geborgd zijn binnen BNNVARA. Vertaald naar nu natuurlijk, want stilstaan is geen optie. Nooit geweest ook. BNNVARA is er natuurlijk voor jongeren, maar we zijn breder dan dat. We zijn er voor iedereen die zin heeft in het leven en er vol voor wil gaan.

FAQ

 • Vallen alle programma’s van BNN en VARA onder de naam BNNVARA?
  Ja. Sinds 24 augustus 2017 worden alle programma’s op tv, radio en online onder het mediamerk BNNVARA uitgezonden.
 • Wordt BNNVARA één omroepvereniging?
  Ja. Hier volgen even wat officiële data. De BNN Ledenraad, VARA Verenigingsraad en Omroepvereniging BNNVARA hebben op zaterdag 30 juni 2018 de intentie tot fuseren uitgesproken. Op zaterdag 25 augustus volgt er nog een definitieve stemronde. Na officiële instemming van de raden wordt de fusie bekrachtigd. Vanaf dan is BNNVARA ook één omroepvereniging.
 • Waarom één omroepvereniging?
  In 2014 fuseerden BNN en de VARA. Sinds augustus 2017 zenden we onze programma’s uit onder één mediamerk: BNNVARA. De missies van de omroepen worden geborgd door de Verenigingsraad van de VARA en de Ledenraad van BNN. Deze verenigingen zijn nu klaar voor de toekomst en willen graag door als één omroepvereniging. Als we straks één omroepvereniging zijn, kunnen we jou als lid nog beter betrekken bij heel BNNVARA.
 • Ik ben lid van BNN, wat verandert er voor mij? 
  Aan jouw steun verandert niets. Je bent en blijft lid. Dankzij jouw steun kunnen we de programma’s maken die je van ons gewend bent. Die programma’s komen voort uit onze BNNVARA-missie, waarin de missies van BNN en VARA gewaarborgd zijn. BNNVARA krijgt straks één Ledenraad met vertegenwoordigers die samen blijven zorgen voor deze borging. Na het samengaan van de verenigingen wordt je automatisch lid van BNNVARA. Daarmee profiteer je, zoals je gewend bent, van alle voordelen van het lidmaatschap.
 • Kan ik als lid ook meepraten over BNNVARA?
  Ja. We willen onze leden straks nog meer betrekken bij de thema’s die we behandelen in de programmering van BNNVARA. En daar kun jij je nu alvast voor aanmelden. Vul daarvoor dit formulier in. 
 • Wat voor programma’s maakt BNNVARA?
  BNNVARA wil een breed en jong publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren en zetten we ons in voor een open en sociaal rechtvaardige samenleving.
 • Heeft deze fusie te maken met de aangekondigde omroepbezuinigingen?
  Nee, daar heeft het niet mee te maken. We willen onze leden beter betrekken bij alles wat BNNVARA te bieden heeft. Vanuit één vereniging kunnen we je straks nog beter op de hoogte houden van alle laatste nieuwtjes en acties bij BNNVARA.