BNNVARA - HOE ZIT DAT?

BNNVARA - HOE ZIT DAT?

BNN is gefuseerd met de VARA. Dat wist je al. Of niet, want echt veel merk je er waarschijnlijk niet van. BNN is nog steeds Barts Neverending Network. Met de programma's en presentatoren die bij ons passen. En met de energie, lef en humor die je gewend bent. Achter de schermen heeft de fusie voor een dikke boost gezorgd. BNN en de VARA versterken elkaar en zorgen samen voor een enorme impact. De ballen van BNN met de ervaring van de VARA. Vanuit die power ontstaan programma's als #Boos, Break Free, Emma Wil Leven en Sophie in de Kreukels, maar ook succesvolle initiatieven als de Polertiek App en De Stembus. BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren elkaar en versterken elkaar. Dag in, dag uit. Binnen alle platforms en programma's. En daarom gaan we samen door, sinds 24 augustus 2017, onder het merk BNNVARA. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Zodat we nog sterker staan als één uitgesproken mediamerk. Samen met de BNN-Ledenraad, de verkozen BNN-leden die jou vertegenwoordigen, is er hard gewerkt aan het nieuwe BNNVARA. Zonder het gedachtegoed van Bart ook maar één moment uit het oog te verliezen. Vertaald naar nu natuurlijk, want stilstaan is geen optie. Nooit geweest ook. Niet voor Bart en niet voor BNN. BNNVARA is er natuurlijk voor jongeren, maar we zijn breder dan dat. We zijn er voor iedereen die zin heeft in het leven en er vol gas voor wil gaan.

Betekent een gefuseerd merk dat het slappe hap wordt? Zeker niet! Niemand loopt warm voor eenheidsworst. BNNVARA zoekt net als BNN de randjes op, schopt heilige huisjes omver, zet mensen in beweging en sleurt de onderste steen boven.

FAQ

• Vallen alle programma’s van BNN en VARA onder de naam BNNVARA?
Ja. Sinds 24 augustus 2017, worden alle programma’s op tv, radio en online onder het mediamerk BNNVARA uitgezonden.

• Waarom worden de programma's onder één naam uitgezonden?
Er treden zoveel nieuwkomers tot het veranderende medialandschap dat we onze positie willen versterken. Dat kunnen we beter met één merk dan met twee merken. Daarnaast hebben we gemerkt dat in de pers de merken BNN, VARA, BNNVARA door elkaar werden gehaald en verkeerd werden gebruikt. Dat komt de bekendheid van onze huidige merken niet ten goede. BNN en de VARA dagen elkaar uit, inspireren en versterken elkaar. Dag in, dag uit. Binnen alle platforms en programma's. En daarom willen we samen door. Niet meer in de oude hokjes, maar overal dwars doorheen. Zodat we nog sterker staan als één uitgesproken mediamerk.

• Wat merk ik ervan als kijker, luisteraar en bezoeker?
Sinds 24 augustus 2017 hebben alle programma's een nieuwe afzender: BNNVARA. Daarbij hebben we één website waarop alle programma's, video's en artikelen van BNNVARA te vinden zijn.

• Maakt BNNVARA een ander soort programma's?
Nee. De vertrouwde titels van BNN en de VARA zijn te zien en te luisteren bij BNNVARA. BNNVARA wil een breed en jong publiek informeren, raken, amuseren en aan het denken zetten, de randjes opzoeken en heilige huisjes omverschoppen. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en met een positief kritische blik blijven we het publieke debat stimuleren en zetten we ons in voor een sociaal rechtvaardige en duurzame samenleving. 

• Ik ben lid van BNN, wat verandert er voor mij? 
Aan je BNN-lidmaatschap verandert niets. Als BNN-lid ontvang je, zoals je gewend bent, de voordelen van het lidmaatschap, zoals de exclusieve ledenacties op leden.bnn.nl en BNN-post, inclusief een verrassing op je verjaardag.
De BNN Ledenraad en VARA Verenigingsraad zijn twee losse verenigingen. Net als voorheen werken beide verenigingen natuurlijk samen en zijn ze beiden actief betrokken bij de koers van BNNVARA om ervoor te zorgen dat het gedachtengoed van beide omroepen volledig gewaarborgd is in onze omroepactiviteiten.